Skip to content

Gezonde werkplek

DE GEZONDE WERKPLEK VOLDOET AAN:

HUREN OF KOPEN

Ritswand biedt de mogelijkheid om te huren of te kopen. En in geval van koop garanderen we je bij aankoop direct een vaste inruilprijs.

Luchtzuivering

Bij conventionele luchtbehandeling worden filters gebruikt die niet altijd beschermen tegen micro-organismen. In het filter kunnen bacteriën, virussen en schimmels zich extreem snel vermenigvuldigen, zeker als de luchtvochtigheid hoog is of als filters niet op tijd worden vervangen. In samenwerking met een gespecialiseerde partner hebben wij een ventilatiesysteem met luchtzuiveringsfilter ontwikkeld voor onze ruimtes. Deze zuivert de lucht, de lucht op schimmels, bacteriën en virussen inclusief COVID-19. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw ruimtes van schone lucht worden voorzien.

GELUIDSISOLATIE
EN AKOESTIEK

Rust op de werkplek is essentieel om je goed te kunnen concentreren. Naast rust is de afwezigheid van hinderlijke galm of echo erg belangrijk om prettig te kunnen werken. Ritswand levert standaard ruimte-in-ruimtes met een hoge geluidisolatie door middel van geluidsisolerende plafonds en wanden. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om de akoestiek en geluidsisolatie te verbeteren. Voorbeelden daarvan zijn onder andere extra geluidsisolatie in de wanddelen, akoestische wanddelen (gestoffeerd en gevoerd), volhouten deur met valdorpel etc.

Standaard ventilatie

Ons systeem is zo ontworpen dat we op het bestaande ventilatiesysteem aan kunnen sluiten. Als dit niet mogelijk, of gewenst is hebben wij een eigen ventilatiesysteem wat zorgt voor de aanvoer van frisse lucht.

Ben je enthousiast over de Belcel en wil je meer informatie?

STANDAARD VENTILATIE

Ons systeem is zo ontworpen dat we op het bestaande ventilatiesysteem aan kunnen sluiten. Als dit niet mogelijk, of gewenst is hebben wij een eigen ventilatiesysteem wat zorgt voor de aanvoer van frisse lucht.

EEN BELCEL VOOR KANTOOR? DIE RITS JE!

De belcel van Ritswand staat volledig los van vloer, plafond en muur. De onderdelen worden met een ritsverbinding met elkaar verbonden; er hoeft voor de installatie geen boor, zaag of schroevendraaier aan te pas te komen. Verhuizen is daardoor ook een kwestie van ritsen geworden. Levering en montage wordt standaard door ons verzorgd, maar verhuizen kun je makkelijk zelf. Doordat alles modulair en losmaakbaar is, neem je de belcel zelfs gewoon mee in een standaard personenlift.

MILIEUSUBSIDIE MOGELIJK

Denk je erover om het wandsysteem van Ritswand aan te schaffen? Dan kun je milieusubsidie aanvragen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) verleent subsidies aan partijen die tot aankoop van onze producten overgaan, omdat we met de Zipperwall bijdragen aan circulair en duurzaam bouwen.

GEZOND LICHT

Voor een goede werkplek is licht en verlichting van groot belang. Vaak is er te weinig natuurlijk licht beschikbaar om gedurende de werkdag voldoende licht op het werkoppervlak te hebben: Er moet kunstmatige verlichting worden toegevoegd.

 

Naast normen voor, bijvoorbeeld, de hoeveelheid licht op het werkoppervlak en reflectie op computerscherm of werkblad moet licht vooral ook comfort geven. De kleur en lichtintensiteit moet aangenaam zijn en hinderlijke flikkering van de lampen moet achterwege blijven.
De speciale, voor Ritswand ontwikkelde, LED-verlichting voldoet aan al deze eisen en nog veel meer!De lampen zijn volledig dimbaar en traploos instelbaar van zeer warm wit tot helder wit. Bij elk geleverde ruimte-in-ruimte wordt standaard een drie scenario’s schakelaar meegeleverd met Twilight (gedimd warmwit licht, geschikt voor videopresentaties), Relax (tussen warmwit en neutraal wit, geschikt voor overlegsituaties) en Work (neutraal wit licht, geschikt voor werken op papier en laptop; de genormeerde lichthoeveelheid van 500 lux op het werkoppervlak).
Bewegingssensoren, daglichtcompensatie en ook Human Centric Lighting* zijn als opties voor deze verlichting te bestellen.
Human Centric Lighting: de verlichting simuleert en lichtkleur en intensiteit van het daglicht over het verloop van de dag. De verlichting start op met ochtendlicht om richting de middag naar haar helderste en maximale stand te gaan. Om vervolgens weer naar een warmwitte kleur te gaan richting de avond. Traploos en onmerkbaar.
Naast het gebruiksgemak van deze verlichting is ook het installatiegemak voor Ritswand belangrijk; de lampen hangen met magneten in het Ritswand-systeem en de bekabeling isn iet anders dan standaard netwerkkabel dat met de elektronica moet worden verbonden. Plug and Play! En dat alles gefabriceerd in Nederland.
Ben je enthousiast
over onze producten
Bel of mail ons gerust, we komen graag in contact! Of neem contact op via het contactformulier.

Neem contact op met ons