Skip to content

Life Cycle Analysis

EEN FLEXIBELE BELCEL VAN RITSWAND:
VOOR PRIVACY EN FOCUS
Met de Life Cycle Analyse (LCA) heeft Ritswand de milieueffecten van de eigen producten gemeten. Tevens hebben we de circulariteit (MCI) van het product laten berekenen. Deze bedraagt maar liefst 99,84%.
Ritswand maakt zich hard voor duurzaam en circulair bouwen. Door keuzes voor duurzame, lokale producten en slimmer gebruik van materialen. Met onze kant-en-klare circulaire oplossing willen we organisaties helpen hun gebouwen eenvoudig en flexibel in te delen en verbouwen. Zonder daarbij materiaal te verspillen.

WAT IS DE IMPACT VAN EEN OBJECT OP HET MILIEU?

Op Ritswand producten (wand en ruimte-in-ruimte) is een Life Cycle Analysis (LCA) uitgevoerd. Ritswand is daarbij de eerste ruimte-in-ruimte in Nederland waarvoor een LCA is gedaan.

Door het circulaire karakter van het product, de duurzame materialen, lokale productie en korte logistieke lijnen heeft zowel de wand als de ruimte-in-ruimte een zeer lage milieu impact. Dit maakt Ritswand zeer interessant voor overheden en bedrijven die leveranciers en producten willen selecteren die:

  • Voldoen aan voorschriften en regelgeving, en zich richten op innovatieve, duurzame producten
  • De CO2 impact van de gebouwde omgeving willen verlagen
  • Producten gebruiken die passen binnen een eigen maatschappelijk verantwoord ondernemen-strategie
  • Een echte bijdrage leveren aan duurzaam werken.

KWALITEIT VOOR LANGE LEVENSCYCLUS

In ons productieproces werken we zo lokaal mogelijk, zodat we ons transport laag houden. Wij maken kwalitatief hoogwaardige producten, omdat we weten dat deze langer meegaan. Voor een circulair product waarvan de verantwoordelijkheid en terugname bij ons ligt is dat heel belangrijk.

RITSWAND NEEMT CIRCULARITEIT SERIEUS

Wij zien circulariteit als echt serieuze business. Zo kiezen we er bewust voor om een aantal dingen wel en vooral ook niet te doen. Met als leidraad; wat circulair is goed voor ons, en dus ook goed voor jou. En dat ritsen we aan elkaar.

Wat doen we echt niet?

Virgin materialen worden bij Ritswand zo min mogelijk gebruikt. We produceren niet zo ver of zo  goedkoop mogelijk, en als het niet her te gebruiken  is dan gebruiken we het niet. En als we zien dat materiaal op een of andere manier niet goed is voor de omgeving dan wordt het geweigerd. We gebruiken zo min mogelijk gereedschap en leveren met zo min mogelijk transport.

Het liefste gooien we dus niets weg.

Wat doen we echt niet?

Virgin materialen worden bij Ritswand zo min mogelijk gebruikt. We produceren niet ver weg en zo goedkoop mogelijk. En als het niet her te gebruiken is dan gebruiken we het niet. Als we zien dat materiaal op een of andere manier niet goed is voor de omgeving dan wordt het geweigerd. We gebruiken zo min mogelijk gereedschap en leveren met zo min mogelijk transport. Het liefste gooien we dus niets weg.

Wat doen we echt wel?

Als we de mogelijkheid hebben, en die onderzoeken we altijd, kiezen we voor het meest duurzame grondstoffen en producten met de laagste carbon footprint. We recyclen materialen uit bestaande afvalstromen, zoals PET en aluminium, om nieuwe wanden van te maken. En wordt alles gerepareerd, tot op de kleinste onderdelen.Wij verkiezen dichtbij voor ver weg bij onze product en grondstof keuze. Zodat we ons transport laag houden. Wij gaan voor kwaliteit, want we weten dat dit langer meegaat en dat is voor een circulair product waarvan de verantwoordelijkheid en terugname bij ons ligt heel belangrijk. Alles wordt hergebruikt, is het niet in zijn originele vorm, dan vinden we er een andere bestemming voor, in ons bedrijf of daarbuiten.Wij weten waar we het over hebben, want wij kennen de markt. Maar het is tijd om om te denken en oude werkvormen nieuwe draai te geven, met circulariteit altijd als de rode draad.

Onze Belofte:

Onze Belofte: Door het recyclen van grondstoffen is onze carbon footprint heel laag.Door kwalitatieve producten te maken met een lange levenscyclus en een doordachte end of life cycle, kunnen wij zeer hoogwaardige producten leveren die bovendien een bijzondere circulair businessmodel oplevert voor jou en voor ons.
Ben je enthousiast
over onze producten
Bel of mail ons gerust, we komen graag in contact! Of neem contact op via het contactformulier.

Neem contact op met ons