Skip to content

Over ons

Over ons

Met de producten van Ritswand kun je als bedrijf flexibel en snel je werkruimtes aanpassen. Ongeacht de ontwikkelingen die je organisatie doormaakt, dankzij Ritswand verandert je werkomgeving moeiteloos mee. Zelfs bij verhuizing. Van vergaderruimte, werkplek tot belcel: wij helpen je bedrijfsruimtes circulair én flexibel in te delen. Eenvoudig in montage en hergebruik, volledig modulair en zonder bouwkundig ingrijpen of waardeverlies.

Het idee voor Ritswand is niet zomaar ontstaan. Oprichters Sasja Fransen en Hans Kok lichten toe hoe dit innovatieve en maximaal circulaire product het eerste levenslicht zag.

OORSPRONG VAN RITSWAND

“Een aantal jaar geleden spraken we met een klant die duurzaam wilde ondernemen. De vraag was of we een wandsysteem konden leveren dat duurzaam is en bijdraagt aan de circulaire economie. Op dat moment was er in de markt niets beschikbaar wat aan die eisen voldeed. Een zekere mate van duurzaamheid was nog wel voorhanden, maar (volledig) circulair niet.

Toen we daar met andere partijen over in gesprek gingen, begon de creatieve ondernemersgeest te borrelen. Wat nu als we dit zelf gaan ontwikkelen? Aan welke eisen zou dit systeem, naast circulair en duurzaam, nog meer moeten voldoen? Wat zijn duurzaamheid en circulariteit nu eigenlijk precies? Wat zouden we nog meer met dit systeem moeten kunnen? Kortom: vragen genoeg!

Zorgvuldig stappenplan

Eerst hebben we de levenscyclus van wanden in kaart gebracht:

  1. De wanden worden geproduceerd.
  2. Vervolgens worden ze aangepast en ingebouwd.
  3. Daarna worden de wanden gesloopt. Soms wordt er met het gesloopte materiaal nog iets gedaan, maar meestal wordt het weggegooid.

Dit kan beter dachten wij.

Next step, het formuleren van de eisen:

  • Het moet 100% circulair en volledig cradle-to-cradle zijn
  • De opstelling moet eenvoudig te plaatsen en af te stellen zijn
  • Het moet zonder beschadiging van het pand te monteren en demonteren zijn
  • Het moet in elke ruimte passen”

100% CIRCULAIR EN CRADLE-TO-CRADLE

“Voor het circulaire en cradle-to-cradle aspect zijn we op zoek gegaan naar materialen en leveranciers die hieraan voldoen. Om het transport en de levertijden tot een minimum te beperken, hebben we voor lokale producten gekozen: vrijwel alles wordt in Nederland geproduceerd.

overal passend

Om ons product in elke ruimte te laten passen, zijn we ons gaan verdiepen in bouwstandaarden, bouwbesluit, renovatieprojecten, kantoorinrichting en meer. Door deze research wisten we aan welke voorwaarden ons product moet voldoen, om de perfecte oplossing voor een flexibel wandsysteem te zijn.

Eenvoudig monteerbaar & volledig herbruikbaar

Twee eisen waren het lastigst. Hoe maak je iets dat wel stevig staat, makkelijk aan te passen is, maar waarbij je niet hoeft te boren, schroeven of lijmen zodat het object zelf en de ruimte onbeschadigd blijven? En: wat daarbij ook nog eens volledig herbruikbaar is?”

A ZIPPER WAS BORN

Dit is waar de rits van het Zipperwall-systeem uit geboren is. De rits zorgt er namelijk voor dat de aansluiting altijd heel precies is. Ook is de druk die tussen de panelen uitgeoefend wordt altijd gelijk, wat bijvoorbeeld heel belangrijk is voor de akoestische waarde. De rits zorgt ervoor dat je de modules oneindig in en uit elkaar kan ritsen, zodat de wanden in perfecte staat blijven. Ondanks montage of demontage. Het systeem is bovendien makkelijk in gebruik. Je hebt geen specialist nodig om de wanden te plaatsen of verplaatsen. Kortom: de rits was exact wat we zochten om ons eisenpakket compleet te maken.

EEN GEZONDE WERKPLEK VOOR OP ELK KANTOOR

“Inmiddels hebben we de Zipperwall internationaal gepatenteerd. Maar we blijven niet stilstaan, we werken constant aan de doorontwikkeling van onze producten. Zo hebben we voor het creëren van de gezonde werkplek ons wandsysteem zo ontwikkeld, dat je het zowel op de ventilatie van het gebouw als op een speciaal ventilatiesysteem tegen bacteriën, schimmels en virussen (zoals COVID-19) kunt aansluiten. Daarnaast hebben we een verlichtingssysteem toegevoegd, die bijdraagt aan een optimaal verlichte werkruimte. Met Ritswand heb je een kant-en-klare oplossing voor flexibele werkplekken op elk kantoor.”

service person laptop v1

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over onze diensten kunt u contact met ons opnemen door het formulier in te vullen
of te bellen naar +31 294 728 050.

Ritswand; de oplossing voor flexibele kantoorindeling.